Novinky

Začnu cvičit, zhubnu, budu žít zdravě… V lednu jsou tělocvičny plné lidí, kteří si na nový rok dali podobná předsevzetí. Už v únoru však bývá vidět, že zdaleka ne všem odhodlání vydrželo. Chcete-li se opravdu rozhýbat, inspirujte se našimi tipy připravenými ve spolupráci se zkušenou trenérkou Irčou Krejčí, jejíž láska ke sportu je doslova nakažlivá.

Doporučujeme
Úroda brambor je nižší, ze zahraničí musíme dovézt více než 150 tisíc tun PDF Tisk Email
Pátek, 28 Říjen 2022 19:59

alt

Letošní úroda brambor dosáhne 614 tisíc tun, což je o 57 tisíc tun méně než v loňském roce. Pro pokrytí celkové poptávky bude nutné dovézt více než 150 tisíc tun konzumních brambor ze zahraničí. To se promítne i do výsledné ceny. Důvodem poklesu české produkce je poškození porostů suchem v řadě regionů.

Aktualizováno Pondělí, 31 Říjen 2022 08:18
Celý článek...
 
Odstartoval projekt extrakurzy.cz PDF Tisk Email
Úterý, 25 Říjen 2022 18:55

alt

Odstartoval projekt extrakurzy.cz, budete si moct doma uvařit podle Jana Punčocháře a dalších hvězd kuchařského světa. Odstartoval nový webový projekt extrakurzy.cz, jehož hlavní tváří je šéfkuchař a porotce soutěže MasterChef Česko Jan Punčochář. Na webu extrakurzy.cz si budou moci lidé pořídit online kurzy vaření jak s Janem Punčochářem, tak s celou řadou dalších známých tváří z oboru gastronomie.

Aktualizováno Neděle, 30 Říjen 2022 18:39
Celý článek...
 
Světový den chleba a pečiva: Pro české pekaře je letošní rok náročný PDF Tisk Email
Sobota, 22 Říjen 2022 19:45

alt

Již 16. října oslaví pekaři Světový den chleba a pečiva. Letošní rok je pro tuzemské výrobce pečiva z existenčního hlediska obzvláště obtížný a několik z nich už muselo  ukončit svůj provoz. Na vině je extrémní zdražení pohonných hmot, plynu a vstupních  surovin.

Aktualizováno Sobota, 29 Říjen 2022 12:27
Celý článek...
 
ONGRES FOR GASTRO & HOTEL 2022 již v září: Jaká je reálná tvář současného pohostinství? PDF Tisk Email
Neděle, 18 Září 2022 10:22

alt

 

Největší setkání profesionálů a fanoušků moderní gastronomie a hotelnictví se 29. září uskuteční na KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL 2022. V Kongresovém sále výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech se účastníci seznámí s reálnou tváří současného pohostinství v Česku. Vystoupí významné osobnosti oboru s novinkami i radami pro úspěšné podnikání, slavné food blogerky se potkají v panelové debatě a chybět nebudou ani ukázky kuchařského umění. Oficiálními vozy kongresu jsou automobily značky FORD.

Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 05:53
Celý článek...
 
V pasti vysoce zpracovaných potravin PDF Tisk Email
Úterý, 13 Září 2022 11:22

alt

V současné době roste tlak různých zájmových skupin na omezení spotřeby masa výměnou za rostlinné imitace. Propagována je strava, která je vysoce zpracována a v mnoha případech obsahuje pro člověka nestravitelné složky. Pro získání podobných výživových hodnot je zároveň nutné imitace masa fortifikovat o chybějící vitamíny a minerální látky. Ekologický přínos je pak více než diskutabilní, protože s likvidací živočišné produkce skončí i možnost hnojit rostliny přirozeným hnojivem.

Aktualizováno Úterý, 13 Září 2022 22:04
Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 1 z 69

Reklama

Banner