Novinky

Jestliže v Chorvatsku uslyšíte z rádia češtinu, pak jste pravděpodobně v dosahu vysílání Rádia Daruvar. Je slyšet od maďarského Balatonu až po Bosnu. Město můžete navštívit nejen při návratu ze slunné Dalmácie, v Daruvaru se můžete zastavit na pivo vařené podle českých receptur, popovídat si v rodném jazyce, vyzkoušet kvalitu zdejších bílých vín nebo si užít relaxaci či ozdravný pobyt ve zdejších termálních lázních.

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví PDF Tisk Email
Čtvrtek, 19 Prosinec 2019 23:23

alt

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

 

Jogurtové linecké
Ingredience:
• 120 ml bílého jogurtu
• 1 lžíce krupicového cukru
• 250 g másla
• 200g moučkového cukru
• 500 g hladké mouky
• + hladká mouka na podsypání
• rybízová marmeláda

Postup:
Jogurt, máslo a krupicový cukr utřeme  v mixéru tak dlouho, dokud  se ingredience úplně nespojí. Poté pomalu přimícháváme moučkový cukr smíchaný s hladkou moukou a zpracujeme v hladké kompaktní těsto, které necháme zabalené v potravinářské fólii odpočinout v lednici alespoň dvě hodiny-nejlépe do druhého dne. Těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C 8-12 minut.

Tvarohové cukroví
Ingredience:
• 250 g tvarohu v alobalu
• 250 g másla
• 250 g hladké mouky
• 1 lžíce krupicového cukru
• 1 žloutek
• Moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup:
Veškeré ingredience  smícháme v kompaktní těsto, které necháme alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C 8-10minut. Po upečení obalujeme ve směsi moučkového cukru a vanilkového cukru.

Zdroj a foto: www.mlecnavlna.cz

Aktualizováno Neděle, 22 Prosinec 2019 13:29
 

Reklama

Banner